Welkom bij de Historische Vereniging Westelijk Voorne
1395515099DSC06967.JPG
DSC08758.JPG
DSCF6074.JPG

Vrijwilligers

De Historische Vereniging Westelijk Voorne is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Daarom roepen wij al onze leden en lezers op om in hun eigen familie- en kennissenkring de mogelijkheden voor vrijwilligerswerk bij deze vereniging te promoten.

 

Wellicht kent u in uw eigen omgeving personen die zich enkele uren per maand willen inzetten voor Openluchtmuseum De Duinhuisjes. Zij kunnen vanzelfsprekend zelf aangeven wat en wanneer zij kunnen! Daarbij kan worden gedacht aan: ondersteuning tijdens openingsuren(gastvrouwen/-heren), onderhoud aan gebouwen en collectie, gidsen in de huisjes, historisch onderzoek, levende geschiedenis, enzovoorts.

 

U weet het: onze vereniging biedt goede ondersteuning, gezellige mede-vrijwilligers én … duizenden enthousiaste museumbezoekers.

 

Vrijwilligers vormen al ruim 25 jaar het solide fundament onder onze vereniging. Ook dit jaar zullen weer meer dan z’n honderd leden zich actief inzetten. Zij zijn vooral bezig met het verleden, dat past nu eenmaal bij onze vereniging. Maar het bestuur heeft ook oog voor de toekomst. En dan is het verstandig om de groep vrijwilligers nog verder uit te breiden. Zo kunnen wij al het werk (vooral voor de instandhouding en openstelling van De Duinhuisjes) verdelen over meer schouders.

 

Help ons mee en benader eens buren en bekenden. Help ons om de toekomst van De Duinhuisjes zeker te stellen! Het bestuur en de museumcommissie zullen geïnteresseerden graag op de hoogte brengen van alle mogelijkheden.

Momenteel zoeken we
- een registrator: de registrator beschrijft de museumvoorwerpen adhv archiveringssoftware Adlib. Er is een cursus voorzien.
- een bibliothecaris
- een archivaris
- meerdere mensen die het archief willen digitaliseren 

- meerdere gidsen 


Nieuwsgierig?
U kunt zich aanmelden bij onze museumcoördinator de heer Bart Schoonaert via bschoonaert@gmail.com