Welkom bij de Historische Vereniging Westelijk Voorne
1491243810P1150916.JPG
IMG_3434k.jpg
moeder, kind en wieg.jpg

Nieuws


Drie-in-één Cultureel Historische Toer

 

Zaterdag 12 mei en 21 juli, van 10.00 – 17.00 uur, kunt u de historische bezienswaardigheden van Westvoorne gaan bekijken met een historisch vervoermiddel (de boerenkar) hop on hop off.

 

De bezienswaardigheden zijn: de Biberbunker, de Duinhuisjes en de Korenmolen. Samen hebben we de handen ineengeslagen om een leuke dag te organiseren in Westvoorne.

 

U kunt een passe-partout op alle drie de locaties kopen voor € 12,50 (kinderen tot 12 jaar gratis!)

 

Wat krijgt u daarvoor?

 

  • Gratis vervoer “hop on hop off” naar alle drie de locaties.
  • Op alle drie de locaties een rondleiding door gidsen.
  • Gratis consumptie bij de Duinhuisjes en bij de Biberbunker.

  

U kunt uw historische route beginnen op de locatie die u wilt. De boerenkar doet één uur over de volledige ronde. Om het hele uur vertrekt de boerenkar bij de  Duinhuisjes, Duinstraat 18, Rockanje, 20 minuten over het hele uur vertrekt de boerenkar bij de korenmolen  Molendijk 23 ,Oostvoorne. 40 minuten na het hele uur vertrekt de boerenkar bij de Biberbunker. De laatste ronde start om 16.00 uur vanaf de Duinhuisjes. Bij de Korenmolen is tegen een kleine vergoeding een heerlijke pannenkoek te verkrijgen.

  

Wij weten zeker dat u zult genieten van dit leuke initiatief van de Westvoornse historie.

Bezigheden


Veel vrijwilligers zijn al weer druk bezig met allerlei voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. De huisjes moeten schoongemaakt en ingericht worden. Het buitenterrein wordt opgeknapt en het verfwerk krijgt een grote beurt. In huisje Duinstraat moet al het behang vervangen worden, dit gebeurt op dezelfde manier zoals dit in de jaren 20 werd gedaan.

Thematentoonstelling 2018In huisje Duinzoom wordt een tentoonstelling ingericht met als thema: In 'blijde' verwachting.

Geboorte, huwelijk en overlijden zijn door de eeuwen heen cruciale momenten en hoogtepunten in het leven van ieder mens. Deze momenten worden omringd met tal van ceremoniën. Voor ons aanleiding om na de tentoonstelling over gewoonten en gebruiken tijdens de rouw (in 2017), nu te gaan kijken naar de gewoonten en gebruiken rondom aankondiging van zwangerschap, geboorte en doop in de afgelopen eeuw.
We laten u kennis maken met gebruiksvoorwerpen, regels over verzorging en geboortekaartjes,  maar ook de rol hierin van de bakers, vroedvrouwen en het Groene Kruis.